Kelebihan Menggunakan Laptop Alienware Terbaru Berbanding Komputer Permainan Lain

Kalau bercakap mengenai sebuah laptop untuk aktiviti bermain game, maka laptop Alienware dari Dell tidak boleh terlepas dari pilihan. Siri notebook Alienware dari Dell memang dikenali sebagai salah satu brand notebook permainan berkualiti yang ada di pasaran. lebih2 lagi brand ini juga sudah lama beredar di pasaran, sejak tahun 1996.

komputer riba Alienware

Beberapa produk terbaru dari Alienware pun memberikan beberapa kelebihan jika dibandingkan dengan notebook game dari praktikal. Sebagai contoh adalah pada tiga notebook game Alienware 13, 15 dan 17 yang dilancarkan pada bulan Ogos kemarin. Berikut ini adalah beberapa kelebihan yang boleh dimanfaatkan pada ketiga notebook tersebut.

Hadir dengan kualiti grafik tinggi

Pada masa bermain game, grafik memang menjadi faktor yang kritikal. Dan ini pun disedari betul oleh Dell pada tiga produk notebook Alienware terbarunya. Ketiga notebook Alienware terbaru ini dilengkapi dengan kad grafik ciamik. Bahkan Alienware 17 mempunyai panel paparan resolusi 4K uhd dan memakai kad grafik GeForce GTX 970m atau GTX 980m.

sambungan lengkap

Berkaitan ketersediaan penyambungan, ketiga komputer riba Alienware terbaru ini juga komplet. Ketiga notebook ini hadir dengan teknologi Wireless terbaru dari NIC. Tak ketinggalan, notebook-notebook itu juga mempunyai penyambung Thunderbolt 3 plus USB-C yang mempunyai kemampuan pemindahan data berkelajuan tinggi sehingga 40Mbps.

komputer riba Alienware spesifikasi

pemproses berkualiti

Dari segi pemproses, ketiga notebook ini mungkin memang tak menawarkan pemproses terbaik. Dell hanya memberikan pilihan pemproses Intel generasi ke-4 Haswell dan ke-5 Broadwell untuk notebook terbarunya itu. Walaupun begitu, pemproses ini dilengkapi dengan teknologi yang disebut oleh Alienware dengan nama overclocking dinamik. Berkat teknologi itu, cip pemproses pada notebook pun boleh bekerja pada kelajuan di atas rata-rata.

Tentu saja selain tiga hal tersebut di atas, masih ada kelebihan lain yang boleh dijumpai pada notebook Dell Alienware terbaru. Dan tentunya, kualiti yang diberikan pun selaras dengan harga yang ditawarkan.